e-Meтеор

Регистрирај се бесплатно!

e-Meтеор

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  DreamWorld SAMP - GTA SA

  avatar
  DwLuy
  Член
  Член

  Број на мислења : 1
  Поени : 67023
  Репутација : 0
  Дата на регистрирање : 2011-05-01

  DreamWorld SAMP - GTA SA Empty DreamWorld SAMP - GTA SA

  Пишување  DwLuy on Нед Мај 01, 2011 12:52 am

  Во оваа игра треба да имаш свој карактер. За играва треба да се извади Гта самп Пач преко кој што се внесува сервер за игра. Пач можете да симнете на www.sa-mp.com
  потоа со кликање на линкот download и први по ред ви се самп клиентите кликате на второто со што и го даунлодирате и го инсталирате каде што ви се наоѓа ГТА Single player потоа го отворате самп клиентот и селектирате на / таквото знакче и внесувате ИП адреса од сервер.
  \/ ПОстојат повеќе видови на самп сервери како што се ДМ, РП, Дрифт сервери и т.н Dreamworld serverot e RP сервер тоа е симулација на реалниот живот и се игра според одредени РП правила.

  --- надополнето ---

  Dream World Role Play Gaming v.3.4.7

  Форум: www.dreamworld-game.info

  ИП: 178.63.80.210 :7783

  Опис:

  Регистрација
  Регистрација е во диалог. Првин во диалогот го пишувате вашата лозинка. Потоа избирате дали сте машко или женско, колку години имате и од каде сте. Потоа го внесувате вашиот емаил. Откако ќе се регистрирате ви следува Role Play туторијал.
  http://pic.mk/?v=samp261303238895.png

  Spawn место
  Spawn место е во долниот дел на Лос Сантос во близина на Аеродромот. Со командата /spawnchange може да изберете да се раѓате на тоа место. Исто така тука можете да изнајмувате автомобил. Цена е 200 долари.
  http://pic.mk/images/samp261303240134.png
  http://pic.mk/images/samp268.png

  Имот
  Од имот може да поседувате куќа, стан, две фирми, бизнис, два автомобила, мотор, летало, брод

  Куќа
  Насекаде низ Лос Сантос има куќи. Куќи кои не се купени се обележани со зелена куќа на мапа, а тие што се купено се обележани со црвена куќа. За да купите куќа /buyhouse. Повеќе команди за куќа можете да видите во /help - Куќа команди. За да купите куќа потребен ви е одреден левел и одредена сума на пари.
  http://pic.mk/images/samp269.png

  Стан
  Насекаде низ Лос Сантос има станови. Станови се обележани со жолти кругови на мапа. За да купите стан
  /kupistan. За повеќе команди за стан можете да видите во /help - Стан команди. За да купите стан потребена ви е одредена сума на пари.
  http://pic.mk/images/samp271.png

  Фирма
  Насекаде низ Лос Сантос има фирми. Фирмите кои не се обележани се обележани со зелен долар на мапа, а тие што се купени се обележани со црвен долар. За да купите фирма /kupifirma . За повеќе команди за фирма можете да видите во /help - Фирма команди. Можете да поседувате две фирми. Но за да купите фирма ви е потребен 5 левел и кредитна картичка. Кредитна картичка можете да купите во банка /kupikarticka.
  http://pic.mk/images/samp271303240714.png

  Бизнис
  Насекаде низ Лос Сантос има бизниси. Бизнисите се означени со црвен долар на мапа. За да купите бизнис /buybusiness. Повеќе команди за бизнис можете да видите во /help - Бизнис команди. За да купите бизнис ви е потребен одреден левел и сума на пари.
  http://pic.mk/images/samp272.png

  Автомобил
  Автомобил можете да купите на паркинг кај Лос Сантос аеродромот или во салонот за автомобили во Сан Фиеро. За да купите автомобил влезете во него и кликнете на BUY. За повеќе команди за автомобил можете да видите во /help - Автомобил команди Можете да поседувате два автомбила. Но за да купите автомобил ви е потребна одередена сума на пари.
  http://pic.mk/images/samp275.png

  Мотор
  Мотор можете да купите на паркинг кај банка. Можете да поседувате еден мотор. За да купите мотор влезете во него и кликнете на BUY. За повеќе команди за мотор можете да видите во /help - Мотор команди. Но за да купите мотор ви е потребна одредена сума на пари.

  Летало
  Летало(Хелихоптер или авион) можете да купите на Лос Сантос аеродром. Можете да поседувате едно летало. За да купите летало влезете во него и кликнете на BUY. За повеќе команди за летало можете да видите во /help - Летало команди. Но за да купите летало ви е потребна одредена сума на пари.
  http://pic.mk/images/samp276.png

  Брод
  Брод можете да купите на плажи кај светилникот. Можете да поседувате еден брод. За да купите брод влезете во него и кликните на BUY. За повеќе команди за брод можете да видите во /help - Брод команди. Но за да купите брод ви е потребна одредена сума на пари.
  http://pic.mk/images/samp277.png

  Организации/Мафии/Банди/Агенции
  На серверот има 12 Организации/Мафии/Банди/Агенции

  Организации
  -Полиција
  -Армија на Република Македонија
  -Медицина
  -Такси
  -Председател
  -Директор на инспекција

  Агенции
  -Федерално биро за истражување
  -Хитман

  Банди
  -Лос Сантос Ганг
  -Грове Стрет Фамили

  Мафии
  -Јакуза
  -Ла Коза Ностра

  Работи на сервер
  -Детектив
  -Адвокат
  -Обезбедување
  -Камионџија
  -Тракториста
  -Комбањер и други..

  Поважни локации
  -Бург - http://pic.mk/images/samp278.png
  -Банка - http://pic.mk/images/samp282.png
  -Народна банка - http://pic.mk/images/samp284.png
  -Општина - http://pic.mk/images/samp283.png
  -Базен - http://pic.mk/images/samp281.png
  -Музеј - http://pic.mk/images/samp288.png

  Имајте пријатна забава со почит DreamWorld team
  whomi
  whomi
  Aдминистратор
  Aдминистратор

  Број на мислења : 107
  Поени : 2147551667
  Репутација : 2
  Дата на регистрирање : 2011-03-11
  Местолокација : пред компјутер

  DreamWorld SAMP - GTA SA Empty Re: DreamWorld SAMP - GTA SA

  Пишување  whomi on Пон Мај 02, 2011 11:00 pm

  Thats gonna be cool Twisted Evil

   Сега е точно Чет Jул 02, 2020 11:08 am